Project Management Advisor – Gouda

Function

De Adviseur Projectbeheersing ondersteunt bij de beheersing van projecten op gebied van (resource)planning, risicomanagement, scope beheer, kwaliteitsmanagement, documentmanagement en financieel beheer. De Adviseur Projectbeheersing (PMO) versnelt de ontwikkeling en implementatie van PMO-gerelateerde activiteiten binnen het projectenportefeuille van Area West en draagt actief bij aan de realisatie van projecten binnen de kaders van TenneT.


Je ondersteunt de Lead Project Execution bij de verdere ontwikkeling van projectbeheersing binnen Area West sturing, beheersing en verantwoording van projecten en bent verantwoordelijk voor het creëren van analyses, rapportages, overzichten en de verantwoording op het gebied van tijd, geld, kwaliteit, risico’s, scope, resources en informatie op ieder moment voor het projecten portfolio. Dit doe je in nauwe samenwerking met de projectleiders en project teamleden. Je bent een voorbeeld voor collega’s op he gebied van projectbeheersing, je signaleert en implementeert verbeteringen, je bent adviserend op het functioneren van het systeem en de processen rondom projectbeheersing en hands-on ondersteunend. Voor de implementatie van nieuwe processen lever je daarmee een belangrijke bijdrage aan projectbeheersing en verhogen van de effectiviteit van de uitvoeringsorganisatie. Je rapporteert aan de Lead Project Execution.


Taken & Verantwoordelijkheden:

• Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming en implementatie van de maandrapportage(s) met een analyse en voorspelling voor uitvoering van het projectenportfolio op basis van de input van projectteams;

• Je adviseert in het verbeteren van planning, kwaliteits- en risicomanagement voor projecten in de Area.

• Je coördineert het implementeren van de werkzaamheden onder de verschillende medewerkers van de projectteams.

• Je adviseert op het verbeteren van de beheeraspecten en om tijdig te kunnen signaleren wanneer aanpassing van scope (scopemanagement), budget, risicodossier of planning nodig is en wat dit betekent voor de algehele planning;

• Je borgt de implementatie en beheersing van het interne processen ten behoeve van projectbeheersing.

Requirements

Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau en je hebt 5 tot 10 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een project-gedreven organisatie.
• Je hebt ruime kennis van IPMA en bent goed bekend met PRINCE2 project management.
• Je bent zeer flexibel en bent in staat snel begrip van de organisatie (en processen) eigen te maken. Je bent analytisch sterk in staat de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden en prioriteiten aan te geven voor de totstandkoming van effectieve projectbeheersing.
• Resultaatgerichtheid en interesse in bestuurlijke processen staan voor jou centraal. Je bent in staat bestaande processen te vertalen naar inzicht in kwaliteit, effectiviteit, efficiency en doorlooptijd en kunt die in cijfers zichtbaar maken.
• Je bent in staat om collega’s te coachen in hun verbeteringen op het PMO-gerelateerde activiteiten d.m.v. ‘lead by example’
• Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
• Je hebt vertrouwen in je eigen kwaliteiten, bent gewend zelfstandig en proactief te functioneren, de zaken juist te beoordelen, mee te denken en zelf te plannen en te organiseren in samenwerking met anderen.
• Je draagt bij aan een aantoonbaar, doelmatig en efficiënt uitgevoerd project van begin tot eind;

Information

For more information about the position above or working for Dovre Group, please contact:

Wouter Tebbe
wouter.tebbe@dovregroup.com
+31610455558

Roman Stepankov
roman.stepankov@dovregroup.com


Location

ID

Job ID: #25141